Αραβικές πίτες με κιμά

Υλικά :

  • 10 Αραβικές πίτες μεγάλες
  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
  • Κιμάς χοιρινός 1/4
  • Κρεμμύδια 2 μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
  • Αλάτι- πιπέρι κατά βούληση
  • Πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού
  • Σκόρδο σε σκόνη 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Ντομάτες 2 κομμένες σε φέτες
  • Μαρούλι 10-15 φύλλα
  • Κόκκινη πιπεριά 1-2 κομμένη σε ροδέλες (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση :

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα τριμμένα κρεμμύδια και τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί  για 15-20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεκινάμε να γεμίζουμε τις αραβικές πίτες μας  με τον κιμά. Από πάνω βάζουμε φετούλες ντομάτας , από ένα φύλλο μαρουλιού κι εφόσον θέλουμε ροδέλες κόκκινης πιπεριάς.

Τυλίγουμε σε ρολό την κάθε αραβική πίτα που φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε.

Καλή σας όρεξη !!!

0 Comments

Leave a reply