Αραβικές πίτες με πικάντικο κιμά και σος γιαουρτιού

Υλικά :
(για 4 άτομα)
8 μικρές αραβικές πίτες

Γέμιση:
500-600γρ.κιμά ανάμικτο
(ελιά μόσχου και μπούτι χοιρινό)
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
1 κ.γλυκού πελτέ
2 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα κίμινο
1/4 κ.γλυκού κουρκουμά
1/4 κ.γλυκού πιπέρι καγιέν
1 φύλλο δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
ελαιόλαδο
Σως γιαουρτιού:
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
1 φλυτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
2-4 κ.σούπας ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη(χωρίς το φύτρο)
μάραθο ή άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι

Γαρνίρισμα:
2-3 ντομάτες χωρίς σπόρια,σε κύβους.
1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι κυβάκια
μισό αγγούρι κύβους.
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τον κιμά.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτια το κρεμμύδι με όλα τα μπαχαρικά και τη δάφνη.
Προσθέτουμε τον κιμά,δυναμώνουμε τη φωτια και τον αφήνουμε να πιεί τα υγρά του.
ρίχνουμε τον πελτέ,αφήνουμε να τηγανιστεί και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαλακώσει καλά και να μείνει με το λάδι του.
Ρίχνουμε τον μαϊντανό,κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον διατηρούμε ζεστό.
Για τη σως γιουρτιού,ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τη βάζουμε στο ψυγείο να είναι κρύα.
Το ίδιο κάνουμε και με τα υλικά της γαρνιτούρας,τα οποία θυμίζουν τη σαλάτα φατούς(fattoush).
Tοποθετούμε επίσης στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε ελαφρά τις πίτες στο φούρνο.
Τις αλείφουμε με  σος γιαουρτιού,προσθέτουμε κιμά,διπλώνουμε,βάζουμε από πάνω μια κουταλιά ακόμη σoς και λίγη από τη γαρνιτούρα λαχανικών.
Καλή σας όρεξη !!!

0 Comments

Leave a reply