Αραβικές πιτούλες με κοτόπουλο.

Υλικά για 4 άτομα 
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
4 μικρές αραβικές πίτες
1 κουτ. Γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρές ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μπαστουνάκια

Για τη σάλτσα 
1 γιαούρτι 2%
3 κουτ. Της σούπας τυρί κρέμα
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κουτ. Της σούπας μηλόξιδο
300 γραμμ. Τριμμένο κίτρινο τυρί που λιώνει

Για τη γαρνιτούρα
1 μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
100 γραμμ. Κόκκινα φασόλια
100 γραμμ. Βρασμένο καλαμπόκι
χυμό μισού λεμονιού

Παρασκευή 
1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε το μαρούλι, τις μισές πιπεριές, το καλαμπόκι, τα φασόλια το κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι, το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
2. Ρίχνετε στα κυβάκια κοτόπουλου λίγο αλάτι, το τζίντζερ, τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 20 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από τη φωτιά.
3. Προσθέτετε τώρα στο τηγάνι λίγο ακόμη ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις υπόλοιπες πιπεριές, και αφήνετε να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε.
4. Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και την ντομάτα. Προσθέτετε λίγο αλάτι, ξίδι και λίγο ελαιόλαδο.
5. Ανοίγετε τις 4 αραβικές πίτες, με την ανοιχτόχρωμη πλευρά τους προς τα πάνω. Μοιράζετε τη σάλτσα στις πίτες , προσθέτετε το μίγμα με το κοτόπουλο και τέλος το κίτρινο τυρί. Κλείνετε την πίτα σαν χωνάκι. Σερβίρετε σε πιατέλα με τη σαλάτα και πάνω της τις πίτες.

Categories:

0 Comments

Leave a reply