αυγόφετες

Αυγόφετες γεμιστές με ξινομυζήθρα

Υλικά :

  •  2 φέτες ψωμιού πάχους 2 εκατοστών
  • 2 αυγά
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, προαιρετικά
  • 2-3 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
  • 1-2 κουτ. σούπας γάλα
Εκτέλεση :

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Σε ένα άλλο πιάτο ανακατέψτε καλά την ξινομυζήθρα με το γάλα, ώστε να της δώσετε υφή κρέμας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε μια σχισμή στη μια πλευρά της φέτας του ψωμιού και κόψτε την εσωτερικά δημιουργώντας μια τσέπη. Γεμίστε τη με την ξινομυζήθρα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και βουτήξτε τη φέτα στο μίγμα του αυγού και από τις δύο πλευρές, όπως κάνετε στις απλές αυγόφετες.

Τηγανίστε τη σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρετε με μέλι, μαρμελάδα ή κάποιο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού.

Categories:

0 Comments

Leave a reply