Καναπεδάκια με πέστροφα και κατίκι

Υλικά :

Ψωμί για τοστ σίκαλης 15 φέτες
200 γρ.καπνιστή σολομοειδής πέστροφα
1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
30 φύλλα σπανάκι baby
2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος άνηθος
1 λεμόνι , ο χυμός
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
80 γρ. φρέσκο κατίκι Δομοκού
Βούτυρο για το άλειμμα
Λίγο μαύρο χαβιάρι ή (υποκατάστατο) και φυλλαράκια άνηθου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση :

Ψιλοκόβετε την κάππαρη και τα κρεμμυδάκια. Κόβετε την πέστροφα σε 30 λεπτές λωρίδες.
Τα ανακατεύετε όλα μαζί με το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το λεμόνι και το πιπέρι.
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο, για να μαριναριστεί η πέστροφα.
Κόβετε με κουπ πατ δύο στρογγυλά μικρά δισκάκια από κάθε φέτα ψωμιού.

Αλείφετε κάθε δισκάκι με λίγο βούτυρο και ακουμπάτε ένα φύλλο σπανάκι. Παίρνετε μια λωρίδα πέστροφας και τη βάζετε πάνω στο ψωμάκι.
Γαρνίρετε με κατίκι, φυλλαράκια άνηθου και λίγο χαβιάρι (ή υποκατάστατο) και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη !!!

Categories:

0 Comments

Leave a reply