Κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο και αβγό

Υλικά (για 4 σάντουιτς):

2 φιλέτα κοτόπουλου (συνολικού βάρους περίπου 550 γρ.), κομμένα το καθένα οριζοντίως στη μέση
40 ml ελαιόλαδο
8 φέτες μπέικον
12 φέτες από ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση ολικής άλεσης ή πολύσπορο)
μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας, πλυμένα και στεγνωμένα (ή 8 τρυφερά φύλλα μαρουλιού)
4 λεπτές φέτες τυρί ένταμ, τσένταρ ή έμενταλ
2 μικρές ντομάτες (κομμένες σε 4 ροδέλες η κάθε μία)
2 σφικτοβρασμένα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε 4 φέτες το καθένα

Εκτέλεση :

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει και αυτό, προσθέτουμε τις φέτες του κοτόπουλου σε μονή στρώση και τις τηγανίζουμε για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν έντονα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες 1 – 2 φορές, μέχρι να γίνουν τρυφερές και ζουμερές, αλλά καλά μαγειρεμένες ώς το κέντρο τους.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κόβουμε σε μικρά φιλετάκια.
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε το κοτόπουλο, μπορούμε να το μαγειρέψουμε στον ατμό.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες του μπέικον, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Τις στραγγίζουμε και αυτές σε απορροφητικό χαρτί.

Παίρνουμε μία φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με λίγη μουστάρδα.
Βάζουμε επάνω του μερικά φύλλα ρόκας, μερικά φιλετάκια κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με 1 φέτα τυρί.
Αλείφουμε με λίγη μουστάρδα άλλη μία φέτα ψωμιού και σκεπάζουμε το τυρί, με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω.
Πάνω στη φέτα αυτή βάζουμε 2 φέτες ντομάτας, μερικά φύλλα ρόκας, 2 φέτες αυγού και τέλος 2 φέτες μπέικον.
Σκεπάζουμε τα υλικά με μια τρίτη φέτα ψωμιού, αλειμμένη από την κάτω πλευρά με μουστάρδα.
Πιέζουμε τη φέτα αυτή ώστε να παραμείνουν τα υλικά στη θέση τους.

Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το σάντουιτς αυτό διαγώνια στη μέση.
Στερεώνουμε κάθε κομμάτι με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε όλα σε μια μεγάλη πιατέλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.

Καλή σας όρεξη !!!

Categories:

0 Comments

Leave a reply