Μπαγκέτα με καβουροσαλάτα.

Υλικά :

  • 250 γρ. καβουρόψιχα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  •  1 ξινόμηλο κομμένο σε καρέ
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 6 ντοματίνια ψιλοκομμένα σε καρέ
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  •  2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 μπαγκέτα άσπρη

Εκτέλεση :

 

Ψιλοκόβουμε το σέλερι και το ξινόμηλο και ρίχνουμε το χυμό λάιμ μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα αρωματικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε επίσης μέσα την ψίχα του καβουριού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα σε καρέ, το λάδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το μείγμα για 30΄ στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις.
Ετοιμάζουμε τα φρυγανισμένα ψωμιά: κόβουμε τις μπαγκέτες σε φέτες πάχους 2 εκ., τις στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη, και τις ψήνουμε στο γκριλ για 8΄.

Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε πάνω τους την καβουροσαλάτα.

Categories:

0 Comments

Leave a reply