Μπρουσκέτες μανιταριών

Υλικά :

6 φέτες Ψωμί καρβέλι ή μπαγκέτα κομμένες λεπτές
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γρ.μανιτάρια λευκά στρογγυλά
Σκόρδο 1 σκελίδα κοπανισμένη
Αλάτι- πιπέρι
Τζίτζερ 1/2 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη
2 κουταλιές σούπας σος βαλσάμικο
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πανάκι και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι , προσθέτουμε τα μανιτάρια κι αφήνουμε να σοταριστούν καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να συρρικνωθούν.

Προσθέτουμε το κοπανισμένο σκόρδο (πάντα σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί) ,αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το τζίτζερ, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με την σος βαλσάμικο.

Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού ελαφρώς στο γκριλ, τις βγάζουμε και τις ραντίζουμε με το λάδι από το σοτάρισμα των μανιταριών. Τοποθετούμε από πάνω τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Καλή σας όρεξη !!!

0 Comments

Leave a reply