φρατζολάκι

Σάντουιτς κοτόπουλο με σάλτσα πέστο.

Υλικά: (4 άτομα)

  • 4 ψωμάκια για σάντουιτς
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα light
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 2 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής:

  1.  Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
  2. Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλείφουμε με 2 κουταλιές από τη σάλτσα πέστο.
  3.  Κατόπιν τα ψήνουμε σε τηγάνι-γκριλ σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  5.  Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε με τη μαγιονέζα.
  6.  Αλείφουμε τα μισά ψωμάκια με την υπόλοιπη σάλτσα πέστο, βάζουμε ένα φύλλο μαρουλιού, τις φέτες κοτόπουλου και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια.

 

  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 ΛΕΠΤΑ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30 ΛΕΠΤΑ
  • Συνολικός χρόνος: 35 ΛΕΠΤΑ
Categories:

0 Comments

Leave a reply