σαντουιτς με απακι και ροκα

Σάντουιτς με απάκι και ρόκα.

Υλικά :

8 φέτες ψωμί
1 ματσάκι ρόκα, πλυμμένη (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
2 ντομάτες, πλυμμένες και κομμένες σε 8 φέτες (αν οι ντομάτες είναι εκτός εποχής, χρησιμοποιούμε ντοματίνια ή αλείφουμε το ψωμί με λίγο ντοματοπελτέ)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
250 γρ. απάκι κομμένο σε φέτες 1 εκ.
100 γρ. γραβιέρα κομμένη σε 8 φέτες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία :

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κρεμμυδάκι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το ξύδι· αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε κατά μέρος. Παράλληλα, φρυγανίζουμε το ψωμί στην τοστιέρα. Σε ένα τηγάνι ψήνουμε ελαφρά το απάκι στο λίπος του για 2-3 λεπτά.

Αλείφουμε τις τέσσερις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σε κάθε φέτα βάζουμε από πάνω τη ρόκα με το κρεμμυδάκι, 2 φέτες ντομάτα, απάκι, 2 φέτες γραβιέρα και λίγη ακόμα ρόκα. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με Σαλάτα με ρόκα και 1 βραστό αυγό ανά άτομο για ολοκληρωμένο γεύμα.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄

Ψήσιμο 5΄

Categories:

0 Comments

Leave a reply