Σάντουιτς με αυγά.

Υλικά :

 

  • 20 ml. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • σχοινόπρασο 2 κ.σ. ψιλοκομμένο
  • 1/8 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 ψωμάκι για μπέργκερ
  • 45 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 50 γρ. σαλάμι αέρος ( 2-3 φέτες)

 

Eκτέλεση :

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα αυγά και με ένα πιρούνι σπάμε τον κρόκο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, νιφάδες τσίλι, αλάτι και μαύρο πιπέρι και αφήνουμε να τηγανιστούν.
Όταν το αυγό είναι σχεδόν έτοιμο πασπαλίζουμε με το τυρί και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από τους κρόκους το ψωμάκι που το έχουμε ανοίξει σε 2 μέρη. Πιέζουμε  ελαφρά τα ψωμάκια με μια σπάτουλα, και στη συνέχεια προσεκτικά τα αναποδογυρίζουμε ώστε τα ψωμάκια να ακουμπάνε στο τηγάνι και τα αυγά να είναι από πάνω.
Προσθέτουμε πάνω από τα αυγά το σαλάμι και λίγο ακόμα  τυρί, αν θέλουμε και στη συνέχεια διπλώνουμε το ένα ψωμάκι πάνω στο άλλο ώστε να δημιουργηθεί το σάντουιτς μας.

 

0 Comments

Leave a reply