Σάντουιτς με αυγό και κίτρινο τυρί

Υλικά :

  • 2 φέτες ψωμιού φρυγανισμένες
  • 1 αυγό
  • μισό κουτ. γλυκού νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φέτα κίτρινο τυρί ή οποιοδήποτε τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • λίγο βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση :
Ξεκινήστε φρυγανίζοντας το ψωμί. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε ελάχιστο βούτυρο ή λάδι. Σε ένα μπολ ρίξτε το αυγό, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι. Ρίξτε το χτυπημένο αυγό στο τηγάνι και γυρίστε το έτσι, ώστε να καλυφτεί τελείως. Το αυγό θα γίνει σαν μια πολύ λεπτή ομελέτα.
Βάλτε κατευθείαν πάνω στο αυγό τη φέτα του τυριού ή το τριμμένο τυρί που σας αρέσει. Όταν μαγειρευτεί το αυγό και μπορεί να ξεκολλήσει από το τηγάνι με μια σπάτουλα (χρειάζεται ελάχιστη ώρα, 1-2 λεπτά συνολικά), διπλώστε το στο σχήμα που βολεύει για το ψωμί σας.
Φτιάξτε το σάντουιτς και καταναλώστε όσο είναι ακόμα ζεστό.
Categories:

0 Comments

Leave a reply