Σάντουιτς με γαλοπούλα,καραμελωμένα κρεμμύδια και αρωματισμένη μαγιονέζα.

Υλικά :

 

  • 45 γρ. βούτυρο και επιπλέον 30 γρ. για να αλείψουμε τις φέτες ψωμιού
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • Αλάτι 1/4 κ.γ. για τα κρεμμύδια και 1/8 κ.γ. για τη μαγιονέζα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 8 κ.γ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. πουρές κολοκύθας
  • 1/8 κ.γ. πάπρικα
  • 1/8 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 8 φέτες σταρένου ψωμιού
  • 4 φέτες τυρί του τοστ
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

 

Eκτέλεση :

 

Για να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια:

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν. Αφήνουμε το μίγμα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Σωτάρουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα, τον πουρέ της κολοκύθας, το τσίλι, την πάπρικα και το αλάτι.

Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και απο τις δύο πλευρές.

Παίρνουμε μια φέτα ψωμιού και τοποθετούμε πάνω της μια φέτα γαλοπούλα, μια φέτα τυρί, 1 κ.σ. απο το μίγμα της μαγιονέζας και 1-2 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια. Καλύπτουμε με μια άλλη φέτα ψωμιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Φτιάχνουμε 4 σάντουιτς και ψήνουμε στην τοστιέρα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί και να λιώσει το τυρί.

 

0 Comments

Leave a reply