Σάντουιτς με ζαμπόν και sauce μουστάρδας-μελιού.

Υλικά:

 

  • 12 ψωμάκια για μπέργκερ μικρά
  • 12 φέτες ζαμπόν
  • 12 φέτες τυρί του τοστ ή κίτρινο τριμμένο τυρί
  • 8 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.γ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 κ.γ παπαρουνόσπορο
  • 1/4 κ.σ. Worcestershire sauce
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.

Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τα 3/4 της μουστάρδας με το μέλι και τη μαγιονέζα. Αλείφουμε με αυτό το μίγμα το εσωτερικό σε όλα τα ψωμάκια.

Βάζουμε απο μια φέτα ζαμπόν και τυρί στα μισά ψωμάκια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια. Τοποθετούμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί.

Για να φτιάξουμε τη sauce με την οποία θα περιχύσουμε τα σάντουιτς βάζουμε σε ένα μπόλ τα κρεμμύδια, τον παπαρουνόσπορο, την υπόλοιπη μουστάρδα, τη Worcestershire sauce και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και περιχύνουμε τα σάντουιτς.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε ζεστά.

 

0 Comments

Leave a reply