Σάντουιτς με μπριζόλα, ντοματίνια και ροκφόρ.

Υλικά 

  • 1/2 μπαγκέτα γαλλική ή ένα φραντζολάκι ψωμί
  • 200 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια
  • 1+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 40 γρ. τυρί ροκφόρ
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
  • 8 ντοματίνια
  • 1 αγγουράκι τουρσί
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

Eκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε σε μικρό ταψάκι τα ντοματίνια, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
  • Βάζουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά του. Το βγάζουμε από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 περίπου εκατοστών.
  • Ανοίγουμε το ψωμί στη μέση. Αλείφουμε με το βούτυρο και τη μαγιονέζα και τα δύο κομμάτια του ψωμιού.
  • Απλώνουμε το κρέας στο ένα κομμάτι ψωμί και πάνω στο κρέας τοποθετούμε το τυρί.
  • Απλώνουμε τα ντοματίνια, το τουρσί, ψιλοκομμένο και την ρόκα.
  • Κλείνουμε με το άλλο ψωμί.
  • Κόβουμε σε δύο κομμάτια, τα σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα και τα τυλίγουμε σε λαδόκολα.

0 Comments

Leave a reply