Σάντουιτς με σαλάμι, μοτσαρέλα και πιπεριές Φλωρίνης.

Υλικά 

  • 4 ψωμάκια τσιαπάτα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (προαιρετικά)
  • 200 γρ. φύλλα ρόκας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε ροδέλες
  • 12 ροδέλες σαλάμι, κατά προτίμηση Λευκάδος
  • 2 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες,
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε χοντρές λωρίδες

 

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα ψωμάκια οριζοντίως στη μέση. Αφαιρούμε λίγη ψίχα (την οποία κρατάμε στο ψυγείο για κρουτόν), ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ξίδι και το σκόρδο και με το μείγμα αυτό αλείφουμε εσωτερικά τα κομμάτια του ψωμιού.
  • Μοιράζουμε στα σάντουιτς τη ρόκα, το κρεμμύδι, το σαλάμι, τη φρέσκια μοτσαρέλα και τις πιπεριές Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε τα σάντουιτς και σερβίρουμε.
Categories:

0 Comments

Leave a reply