Σάντουιτς με σπαράγγια, αβοκάντο και αυγό.

Yλικά :

  • 250 γρ. πράσινα, λευκά ή μωβ σπαράγγια καθαρισμένα
  • 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 8 φέτες ψωμί (άσπρο, μαύρο ή μπριός)
  • 8 φέτες ψημένο μπέικον
  • Aλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση :

  • Βάλτε τα σπαράγγια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα βαθύ ταψάκι. Κάλύψτε τα με περίπου 2 φλιτζάνια βραστό νερό.Αφήστε τα για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα έντονο πράσινο χρώμα και μετά στραγγίξτε τα.
  • Ψψιλόκοψτε τρία από τα σπαράγγια.
  • Σε ένα μικρό μπολ λιώστε το αβοκάντο με το χυμό. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σπάστε προσεκτικά τα αυγά. Αλατοπιπερώστε τα.
  • Χαμήλωστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τα για 6 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το ασπράδι και ο κρόκος. Εάν θέλετε ο κρόκος να πήξει τελείως, σκεπάστε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρέψτε  λίγο παραπάνω.
  • Ψήστε το ψωμί σε τοστιέρα (ή και στο φούρνο). Αλείψτε τις 4 φέτες με αβοκάντο και λίγο αλάτι. Βάλτε από 2 φέτες μπέικον, από ένα αυγό, σπαράγγια και από πάνω (ή στο πλάι) την άλλη φέτα ψωμί.

0 Comments

Leave a reply