Σάντουιτς Μόντε Κρίστο χωρίς αλλαντικά.

Υλικά :

  • ψωμί για τοστ 4 φέτες
  • 2 φέτες τυρί του τοστ
  • 15 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι 1/4 κ.γ.
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 80 ml. γάλα
  • 2 αβγά
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση :

Παίρνουμε 2 φέτες απο το ψωμί και καλύπτουμε με μια φέτα τυρί την καθεμιά. Καλύπτουμε τις 2 φέτες με τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμιού ώστε να φτιάξουμε 2 σάντουιτς.

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ενα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.

Βουτάμε το κάθε σάντουιτς στο μίγμα του αυγού και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά ώστε να ρουφήξουν το μίγμα.

Βάζουμε τα σάντουιτς στο καυτό βούτυρο και τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το σάντουιτς.

Βγάζουμε τα σάντουιτς απο το τηγάνι και τα κόβουμε στη μέση διαγωνιώς. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

 

Categories:

0 Comments

Leave a reply