Σάντουιτς Caprese.

Υλικά :

 

  • 2 μέτριες, σφιχτές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 ψωμάκια τσιαπάτα, ανοιγμένα στα δύο
  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα σε ροδέλες
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Λάδι βασιλικού: 2 ματσάκια φρέσκο βασιλικό μόνο τα φύλλα
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Χονδρό αλάτι

 

Eκτέλεση :

 

  • Βάλτε το βασιλικό σε βραστό νερό για 45” δευτερόλεπτα με 1′ λεπτό. Βγάλτε τον  και βάλτε τον σε παγωμένο νερό.
  • Ρίξτε το βασιλικό στο μπλέντερ με το λάδι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε λεμόνι και αλάτι.
  • Αλατίστε τις ντομάτες και βάλτε από μία στρώση σε κάθε κομμάτι ψωμιού. Βάλτε φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Ρίξτε λίγο λάδι βασιλικού.
Categories:

0 Comments

Leave a reply