Tramezzini

Σάντουιτς Tramezzini

ΥΛΙΚΑ

40 γρ. κάπαρη
Σαλάτα ή μαρούλι  30 γραμμάρια
Κόκκινες ντομάτες 2 (80 g)
12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
φέτες ψωμί σάντουιτς 85 g
Τόνος σε ελαιόλαδο 100 γρ
Τόνος σε ελαιόλαδο για την κρέμα 50 γρ
Μαγιονέζα για την κρέμα 50 γρ
Εκτέλεση :
Για να κάνετε τα σάντουιτς τόνου αρχίστε  να προετοιμάζετε την κρέμα:
στραγγίζετε καλά  50 γραμμάρια τόνου και λιώστε τον πιέζοντας με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.

Βάλτε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τον τόνο  και ανακατέψτε με τη βοήθεια ενός αναδευτήρα ή πιρουνιού. Θα πρέπει να γίνει ένα  κρεμώδες υλικό.
Τώρα πάρτε δύο φέτες ψωμί tramezzini , αλείψτε τες με την κρέμα και ρίξτε επάνω τους μια χούφτα κάπαρη (σε κάθε πλευρά). Τοποθετείστε επάνω στην μία από τις δύο φέτες  τα φύλλα σαλάτας ( ή μαρουλιού) και τις φέτες ντομάτας.
Τώρα τοποθετείστε  στο σάντουιτς και τον υπόλοιπο στραγγισμένο τόνο, πράσινες ελιές κομμένες στη μέση και καλύψτε με την άλλη φέτα ψωμιού.  Βάλτε το σάντουιτς  στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα καλυμμένο  με πλαστικό περιτύλιγμα (μεμβράνη πλαστική).
Categories:

0 Comments

Leave a reply