Σκορδόψωμο με παρμεζάνα.

Υλικά :

Ψωμί χωριάτικο (μπαγιάτικο) κομμένο σε χονδρές φέτες
5 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
5 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουτάκι σούπας μαϊντανος πολύ ψιλοκομμένο
Ρίγανη λίγο

 

Εκτέλεση :

 

Κόβουμε σε χονδρές φέτες το ψωμί που μας περίσσεψε από προηγούμενες μέρες. Βράζουμε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσουμε για 10  – 15 λεπτά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ,την τριμμένη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά κι αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι φέτες.

Σερβίρονται ζεστές.

0 Comments

Leave a reply