σουφλέ ψωμιού

Σουφλέ ψωμιού.

Υλικά :

Ψωμί σε φέτες χωρίς την κόρα αλειμμένο με ελάχιστο βούτυρο (ποσότητα ανάλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε)

1-2 φλυτζάνια γάλα

2 αυγά

Τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο

2-3 φέτες Ζαμπόν σε κομματάκια

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε ένα ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τις φέτες ψωμιού  με τη βουτυρωμένη πλευρά απο κάτω. Απο πάνω απλώνουμε το μισό τυρί και όλο το ζαμπόν. Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση ψωμί και τέλος απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί. Σε ένα μπολ  χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το σουφλέ παντού. Αν δεν είναι αρκετά υγρό προσθέτουμε λίγο γάλα. Ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 C. Αφήνουμε να ξεφουσκώσει ελαφρώς και σερβίρεται ζεστό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και υλικά όπως ψιλοκομμένα μανιτάρια καλαμπόκι, τομάτα, πιπεριά κ.α.

Categories:

0 Comments

Leave a reply