Ψωμί σικάλεως με χαλούμι και κυδώνια.

 

Υλικά :

  • 3 κυδώνια
  • 4 κ.σ χυμό αγουρίδας
  • 1/4-1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ψωμί σικάλεως
  • 150 γρ. χαλούμι
  • Άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση  :

Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 140 βαθμούς.
Ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κυδώνια και τα κρατάμε.
Κόβουμε τα κυδώνια σε τέταρτα και μετά κόβουμε τα τέταρτα σε 3 φέτες κατα μήκος.
Βάζουμε τις φλούδες σε ένα ταψί και από πάνω τις φέτες κυδωνιού σε σειρές. Τέλος βάζουμε και τα κουκούτσια από πάνω.

Πασπαλίζουμε με το χυμό αγουρίδας και τη ζάχαρη άχνη και καλύπτουμε με μία λαδόκολα. Καλύπτουμε πλήρως το ταψί με 1-2 φύλλα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο για τουλάχιστον 4 ώρες. Αν θέλουμε να ψήσουμε αργά για 6-8 ώρες χαμηλώνουμε την θερμοκρασία τους 100 βαθμούς.

Όταν γίνουν τα κυδώνια, προσεκτικά αφαιρούμε τις φέτες κυδωνιού από το ταψί (θα είναι ευαίσθητες)
και πετάμε τα κουκούτσια και τις φλούδες

Πριν σερβίρουμε κόβουμε το χαλούμι σε 12 φέτες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και χωρίς καθόλου λάδι τηγανίζουμε τις φέτες από χαλούμι και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε μία φέτα από χαλούμι πάνω σε ένα κομμάτι ψωμιού σικάλεως και από πάνω μία φέτα κυδωνιού.

Categories:

0 Comments

Leave a reply