αραβική πίτα

Aραβική πίτα με καπνιστό σολομό.

Υλικά (για κάθε πίτα) :
1 μεγάλη αραβική πίτα
2 φέτες καπνιστού σολομού σε λωρίδες 3 εκατ.
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. κάππαρη, πλυμένη, στεγνή και ψιλοκομμένη
2-3 φύλλα σαλάτας πλυμένα και στεγνά
1 κ.γ. λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

 

Απλώνετε στην ανοιχτή πίτα πρώτα το τυρί, βάζετε πάνω τα φύλλα της σαλάτας και στη συνέχεια τις λωρίδες σολομού διαγωνίως. Ρίχνετε στο σολομό το χυμό λεμονιού και ομοιόμορφα τον ψιλοκομμένο άνηθο και την κάππαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Διπλώνετε προσεκτικά την πίτα σε ρολό, το κόβετε στα δύο και τυλίγετε (για την μεταφορά του) κάθε μισό κομμάτι με διαφανή μεμβράνη.

Categories:

0 Comments

Leave a reply