burger

Burger με cheddar sauce & μανιτάρια (mushroom melt).

Υλικά :

6 ψωμάκια  Hamburger

1 ντομάτα σε φέτες

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

Φύλλα σαλάτας

 

Για το μπιφτέκι

5οο γρ. μοσχαρίσιο κιμά

½  φλ. Μαϊντανό

1 μικρό κρεμμύδι

½ ντομάτα

7 κ.σ. νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό

Λίγο πάπρικα, αλάτι

Για τη sauce

120 γρ. τσένταρ τριμμένο

170 συμπυκνωμένο γάλα

1 κ.γλ. κόρν φλάουρ

Για τα μανιτάρια

200 γρ. μανιτάρια κομμένα

2 κ.σ. βούτυρο

 

Eκτέλεση :

 

Για το μπιφτέκι

Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το μαϊντανό. Προσθέτουμε λίγο πάπρικα και αλάτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το νερό και το λάδι . Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα σκεύος και προσθέτουμε το κιμά με το μίγμα κρεμμυδιού. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο.

Χωρίζουμε το κιμά στα 3. Δίνουμε στρογγυλό σχήμα και κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά από τη μια πλευρά για 2 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα γυρίζουμε από την άλλη. Τα ψήνουμε για 13-18 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα γυρίζουμε κατά διαστήματα.

Για τη sauce

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.

Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μίγμα.

Για τα μανιτάρια

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε και ψήνουμε ε μέτρια φωτιά για 5-8 λεπτά.

 

Ανοίγουμε τα ψωμάκια  και βάζουμε στο πάτο τη σαλάτα, τη ντομάτα τα κρεμμύδια , το μπιφτέκι. Πάνω από το μπιφτέκι βάζουμε τη sauce τυριού και από πάνω τα μανιτάρια.

Σκεπάζουμε με το άλλο ψωμάκι . Καρφώνουμε με ένα καλαμάκι ξύλινο και σερβίρουμε.

 

 

Categories:

0 Comments

Leave a reply