Focazzia με ελιές και ρίγανη.

Υλικά :

200gr φυσικό προζύμι
400ml χλιαρό νερό
200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300gr αλεύρι δυνατό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100gr ελιές καλαμών σε ροδέλες
ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
ρίγανη
Παρασκευή :

Διαλύστε το προζύμι σε 200ml νερό και προσθέστε τη ζάχαρη και 200 γρ  από το δυνατό αλεύρι. Αναμείξτε τα υλικά μέχρι να πάρετε έναν παχύρρευστο χυλό. Σκεπάστε το προζύμι σε “καμπάνα”, και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για όλη τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα, αναμείξτε το νέο προζύμι με το υπόλοιπο νερό, 3 κουταλιές της σούπας λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι. Αναμείξτε τα υλικά και τέλος προσθέστε και το αλάτι. Ζυμώστε καλά την ζύμη για 10 λεπτά. Σκεπάστε την ζύμη με την “καμπάνα”, βάλτε την σε χλιαρό μέρος και αφήστε την για 4 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Λαδώστε την επιφάνεια ενός ταψιού και απλώστε με τα χέρια σας την ζύμη, χωρίς να την δουλέψετε. Βυθίστε τα ακροδάχτυλα σας μέσα στη ζύμη, ώστε να σχηματιστούν λακουβίτσες.  Περιχύστε την επιφάνεια της focazzia με λάδι, ώστε να γεμίσουν οι λακουβίτσες. Αφήστε την να φουσκώσει, σε χλιαρό μέρος, για μια ωρίτσα. Σκορπίστε τις ελιές στην επιφάνεια της focazzia και πασπαλίστε με την ρίγανη και χοντρό αλάτι. Αφήστε την σε χλιαρό μέρος για ακόμη μια ώρα.

Ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει.

 

 

 

Categories:

0 Comments

Leave a reply