
08 Ιούν Σάντουιτς με μήλο, τσένταρ και ζαμπόν.
Υλικά :
- 8 φέτες ψωμί για τοστ
- 1,5 κ.σ. μουστάρδα
- 200 γρ. τσένταρ σε ψιλές φέτες
- 200 γρ. καλό χοιρινό ζαμπόν σε ψιλές φέτες
- 1 μέτριο μήλο με τη φλούδα σε ψιλές ροδέλες
- 2 κ.σ βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση :
- Aλείψτε τις μισές φέτες ψωμιού με τη μουστάρδα
- Βάλτε σε στρώσεις τσένταρ, ζαμπόν, μήλο και άλλη μια φέτα τσένταρ. Καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.
- Αλείψτε με βούτυρο και τις δύο εξωτερικές πλευρές του τοστ.
- Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάλτε τα τοστ (όσα χωράνε τη φορά) και ψήστε τα (περίπου 4′ λεπτά από κάθε πλευρά)
- Μεταφέρετε τα τοστ σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά, να λιώσει το τυρί.
- Κόψτε τα στη μέση και σερβίρετε τα ζεστά.