
03 Ιούν Σάντουιτς με σαλάμι, μοτσαρέλα και πιπεριές Φλωρίνης.
Υλικά
- 4 ψωμάκια τσιαπάτα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού ξίδι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (προαιρετικά)
- 200 γρ. φύλλα ρόκας
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ροδέλες
- 12 ροδέλες σαλάμι, κατά προτίμηση Λευκάδος
- 2 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες,
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε χοντρές λωρίδες
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα ψωμάκια οριζοντίως στη μέση. Αφαιρούμε λίγη ψίχα (την οποία κρατάμε στο ψυγείο για κρουτόν), ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ξίδι και το σκόρδο και με το μείγμα αυτό αλείφουμε εσωτερικά τα κομμάτια του ψωμιού.
- Μοιράζουμε στα σάντουιτς τη ρόκα, το κρεμμύδι, το σαλάμι, τη φρέσκια μοτσαρέλα και τις πιπεριές Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε τα σάντουιτς και σερβίρουμε.